Planer
Planen är så konkret som möjligt. Åtgärder beskrivs så att de säkrar det önskade utförandet, oavsett vem som gör det. Av planen framgår vilka som har ansvar för att åtgärder blir gjorda. Den anger ett tidsschema för åtgärderna och hur eventuell uppföljning ska ske.
Biblioteksplan 2024-2028 (pdf, 577.24 KB)
En biblioteksplan är ett lagstadgat styrdokument som varje kommun ska ha. I Helsingborg är biblioteksplanen en brygga mellan stadens vision Helsingborg 2035 och utvecklingsarbetet i biblioteken.
Cykelplan 2017 (pdf, 12.5 MB)
Cykelplanens syfte är att samla de strategier som staden valt att tillämpa för att utveckla cykelstaden Helsingborg.
Planen ska vara ett sammanhållande dokument som anger konkreta och kostnadsbedömda åtgärder.
Dagvattenplan (pdf, 6.36 MB)
Syftet med dagvattenplanen är att skapa ett tydligt planerings- och beslutsunderlag, att effektivisera arbetet med dagvattenfrågor samt att säkerställa att hänsyn tas till övergripande förutsättningar och riktlinjer vid varje enskilt beslut.
Eleffektplan 2022-2026 (pdf, 1.5 MB)
Som första stad i Sverige har Helsingborgs stad, i samarbete med Öresundskraft, tagit fram en plan för att få den elektriska effekten att räcka längre. Planen har tillkommit då befolkningstillväxt och elektrifiering i klimatsyfte förväntas driva på efterfrågan på el. Ambitionen med eleffektplanen är att ta ett helhetsgrepp kring effektfrågan och genom kunskapshöjning och löpande åtgärder under perioden 2022-2026 bidra till att säkerställa ett framtida, hållbart säkert och effektivt elenergiutnyttjande.
Handlingsplan för att främja delningsekonomi och cirkulär ekonomi i Helsingborg 2020-2024 (pdf, 1.4 MB)
Syftet med handlingsplanen är att Helsingborg ska ligga i framkant när det gäller att dela varor och tjänster och att starta resan på väg till en cirkulär ekonomi. Handlingsplanen sträcker sig fram till 2024 och beskriver åtgärder som pågår eller planeras samt lämpliga utvecklingsprojekt inom de tre områdena som reformgruppen pekat på.
Action plan for sharing and circular economy in Helsingborg (pdf, 1.06 MB)
Handlingsplan för förebyggande av våldsbejakande extremism (pdf, 152.88 KB)
Syftet med planen är att förebygga och motverka våldsbejakande extremism i Helsingborg. Arbetet bygger på ordinarie samverkan mellan stadens förvaltningar och bolag, föreningsliv, trossamfund, polis, räddningstjänst och frivilligorganisationer.
Klimat- och energiplan för Helsingborg 2018-2024 (pdf, 4.2 MB)
Tillsammans med gällande lagstiftning samt nationella och internationella beslut ska Helsingborgs klimat- och energiplan peka ut riktningen för hur arbetet inom aktuella områden ska bedrivas i koncernen under planperioden.
Plan för attraktiv arbetsgivare 2024-2027 (pdf, 342.4 KB)
Plan för attraktiv arbetsgivare beskriver stadens politiska ambitioner som arbetsgivare och vilka områden som vi anser är särskilt viktiga att fokusera på under de närmaste åren.
Planen tar avstamp i Arbetsgivarpolicyn och Medarbetar- och ledarpolicyn. Dessa styrdokument utgör tillsammans grunden för vårt åtagande som arbetsgivare och beskriver vårt arbetsgivarerbjudande och vilka förväntningar vi har på stadens medarbetare och chefer.
Plan för lika möjligheter 2022-2025 (pdf, 7.33 MB)
Plan för lika möjligheter är vårt stads övergripande verktyg i arbetet mot diskriminering och för mänskliga rättigheter. Planen omfattar samtliga sju diskrimineringsgrunder och socioekonomi.
Regional avfallsplan 2020-2024 (pdf, 24.8 MB)
Detta är en avfallsplan för kommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Höganäs, Åstorp och Ängelholm. Syftet med den här regionala avfallsplanen är att tillsammans över kommungränser verka för att minska avfallets mängd och farlighet samt styra kommunernas avfallshantering i riktning mot ett hållbart samhälle och en cirkulär ekonomi.
Stadens ljus - Belysningsplan för Helsingborg (pdf, 10.85 MB)
Belysningsplanen beskriver hur vi ska arbeta med ljus och mörker för att skapa en levande stad. Syftet med planen är att den ska fungera som underlag när vi gestaltar, planerar och genomför Helsingborgs stads belysningsprojekt.
Strukturplan för Skåne Nordväst (pdf, 23.03 MB)
Strukturplanen har tagits fram genom successiv förankring vid fem rådslag där representanter från Skåne nordvästs elva kommunerna deltagit.
Strukturplanen visar kommunernas gemensamma ställningstaganden samt konkretiserar Region Skånes Strukturbild och ger stöd till respektive kommuns översiktsplan.